Drekrace is een uitdagend hindernisparcours door de sloten en modder van Heeg. Je waant je voor even het kind dat altijd al door de modder wilde rennen en overwint de meest indrukwekkende obstacles samen met drie sportieve vrienden. Drekrace is geen individuele wedstrijd; het gaat erom dat je samen de finish haalt, je eigen grenzen verlegt, elkaar uitdaagt, motiveert en helpt en daarmee gezamenlijk de finish het snelste haalt. En dat mag na de eindstreep uitbundig gevierd worden met een koud finishbiertje in de feesttent van de dorpsfeesten (Findeliersdagen).

DrekraceHeeg is teamspirit, door bikkelen, grensverleggend, doorzetten, maar bovenal een race vol lol! Het wordt afzien of juist een grote lachpartij… Daar kies jezelf voor! Maar juist dat zorgt voor héél veel lol en een onvergetelijke herinnering.

De ultieme drekrace van het Noorden

Durf jij het aan? Zijn jullie ultieme doorzetters en stoere superhelden die drek vréten! Ben jij DREKRACE-proof? Drekrace Heeg is afzien, doorzetten en je eigen grenzen verleggen… maar vooral ook veel lachen samen met je vriend(inn)en.

Waar wacht je nog op? Schrijf je team in! Ga trainen!

Iedereen helpt elkaar, zo gaaf!

Op 7 september 2014 organiseerden we de eerste drekrace voor ongeveer 100 deelnemers. Een mooie start met een geweldig evenement. Hiermee hebben we de Drekrace op de kaart gezet in Friesland. Sindsdien finishen er 520 deelnemers en wordt het ieder jaar groter en uitdagender.

Locatie

De Drekrace Heeg vindt plaats in en rondom Heeg. De start is bij de feesttent van de dorpsfeesten van Heeg. De feesttent is te vinden naast het strand van Heeg. Na een  modderige strijd finish je ook op deze locatie waar een heerlijk koud biertje (frisje) klaar staat.

Deelname: Wordt later bekend
Locatie: Pharshoeke, Heeg (naast Passantenhaven Heegerwal
Start: wordt later bekend gemaakt

Parcours

Het parcours van de Drekrace omvat alle sloten, wateren en weiland in en rondom Heeg. Een  parcours met afwisselende obstacles en dreksloten zorgt voor uitdaging en lol. Ieder jaar worden er nieuwe obstacles bedacht.

Findeliersdagen

De drekrace vindt ieder jaar plaats tijdens de Findeliersdagen (dorpsfeesten) van Heeg.

 

hallo,